Kan hundar äta ägg?

Det är svårt ibland att veta vad som är okej och inte att ge till sin hund.

I det här inlägget ska vi prata mer om huruvida det är farligt för hundar att äta ägg eller inte.

Kan hundar äta ägg?

Ja, ägg är inte farligt för hundar. Tvärtom så innehåller ägg mycket vitaminer och andra nyttiga ämnen som är bra för både människor och hundar.

Många hundar tycker dessutom att kokta ägg är jättegott. Se till att du inte saltar ägget, för mycket salt kan skada din hund.

Att tänka på när du ger din hund ägg

Om du ger ägg till din hund så bör du först tillaga det (helst koka).

Att ge hunden ett rått ägg är inte farligt i sig, men det finns risk för salmonella. Magsjukdomen kan även överföras från hunden till människor.

Det samma gäller rå kyckling som också ska också undvikas.

Tänk också på att inte salta eller krydda ägget.

När vi människor äter kokta ägg så är det vanligt att vi saltar ägget, oftast ganska mycket. Det är inte bra för hundar med för mycket salt.

Om du steker ägget så gäller samma. Salta eller krydda det inte, det som vi människor tycker är gott är oftast för starkt för hundar och deras magar.

Hur mycket ägg kan man ge en hund?

Precis som med allt annat så ska du aldrig ge din hund för mycket av någon ”människomat”.

Att ge hunden ägg några gånger i veckan är oftast ingen fara.

Håll alltid koll på din hund när du ger den annat än hundmat. Hundar kan reagera olika. Märker du att din hunds avföring blir annorlunda eller om hunden verkar få ont i magen så sluta ge hunden ägg.

Kan man ge hunden ägg?

Ja, det kan du göra. Ge helst din hund tillagade ägg (utan salt eller kryddor). Hundar gillar oftast både stekta och kokade ägg.

Får valpar äta ägg?

Ja, hundvalpar kan äta ägg. Tänk på att inte ge din valp för mycket ägg och undvik alltid salt och andra kryddor när du ger din hund ägg.

Lämna en kommentar