Kan hundar äta korv?

Det är svårt ibland att veta vad som är okej och inte att ge till sin hund.

I det här inlägget ska vi prata mer om huruvida det är farligt för hundar att äta korv eller inte.

Kan hundar äta korv?

Ja, korv är oftast inte farligt i små mängder. Tänk på att korv innehåller mycket fett, salt och ibland kryddor som kan vara mindre bra att ge till sin hund.

Hundar ska inte äta för mycket fett och salt, därför bör du begränsa hur mycket korv din hund äter.

Att ge hunden en bit korv då och då är oftast inga problem, men undvik att mata hunden med korv dagligen och ge inte din hund kryddiga starka korvar.

Att tänka på när du ger din hund korv

Ge aldrig hunden stora mängder korv. Hundens kost ska alltid till störst del bestå av hundfoder och inte ”människomat”.

Undvik att ge hundar kryddiga korvar som kabanoss eller chorizo. Kryddig korv kan göra att din hund kräks, får diarré eller inflammationer i kroppen.

Ge heller inte hundar korv som innehåller lök eller vitlök. Lök är inte bra för din hund.

Ge inte hunden en hel korv eftersom det då finns risk att den sätter maten i halsen. Dela upp det i små bitar så blir det lättare för hunden att äta.

Kan valpar äta korv?

Hundvalpar kan äta små mängder korv utan att det är någon fara. Undvik kryddiga korvar och korvar som innehåller lök. Tänk på att korv är väldigt fett och det finns risk att din valp blir överviktig om den äter stora mängder korv.

Kan man ge hunden falukorv?

Det är oftast ingen fara om din hund äter en liten bit falukorv. Men tänk på att falukorv är fet och innehåller lök. Lök är inte bra för din hund.

Här kan du läsa mer om vad en hund bör eller inte bör äta.

2 svar på ”Kan hundar äta korv?”

    • Det är inte bra om din hund bara äter falukorv! En hund behöver mer näring som den enklast får genom riktigt hundfoder. Om du har svårt att få i din hund riktig hundmat så rekommenderar jag att du pratar med en veterinär.

      Svara

Lämna en kommentar