Varför snarkar hundar?

Hundar och människor snarkar av samma anledningar. Någonting i hals eller näsa blockerar luften. När luften inte kan passera fritt så blir det ett snarkande ljud.

Precis som med människor så snarkar hundar oftare när dom sover på rygg.

Det är oftast ofarligt och ingenting du behöver oroa dig över.

I det här inlägget ska vi prata mer om varför hundar snarkar.

Är det farligt att hunden snarkar?

Det är oftast naturligt och helt ofarligt att din hund snarkar. Om din hund aldrig har snarkat tidigare och helt plötsligt börjar snarka mycket när den sover så kan det vara en god idé att rådfråga en veterinär.

Snarkar vissa hundraser mer?

Även om alla hundar snarkar så finns det några hundraser som snarkar mer. Hundraser med platta ansikten eller korta nosar brukar snarka mer än andra hundar.

Din hund kan vara allergisk

Om din hund snarkar mer vid olika tillfällen så kan det även vara allergi som är anledningen.

Hundar kan till exempel vara känsliga för pollen på samma sätt som människor.

Så om din hund snarkar eller verkar ha svårt att andas när det är pollensäsong så kan det vara en bra idé att prata med en veterinär.

Se också till att dammsuga ofta hemma om du har en hund. Hundar går runt och nosar mycket på golvet, och om det är väldigt dammigt så samlas mycket damm och annat skräp i hundens nos.

Hundar kan också få problem med andningen om dom utsätts för passiv rökning. Så om du är en rökare, undvik att röka i närheten av din hund.

Se till att ingenting fastnat i nosen

Det är inte ovanligt att det fastnar saker i hundens nos. Det kan vara till exempel gräs, bitar av leksaker, dammtussar eller något annat.

Om du tror att någonting har fastnat i hundens nos så kan det vara en bra idé att rådfråga en veterinär.

Du kan försöka undersöka om du ser något uppenbart i hundens nos, men börja inte gräva i nosen om du inte vet vad du gör. Det finns då risk att du skadar hunden.

Lämna en kommentar