Kan hundar äta apelsin?

Det är svårt ibland att veta vad som är okej och inte att ge till sin hund.

I det här inlägget ska vi prata mer om huruvida det är farligt för hundar att äta apelsin eller inte.

Kan hundar äta apelsin?

Ja, apelsin är inte farligt för hundar.

Det är ingen fara att ge din hund måttliga mängder med apelsin. Apelsiner innehåller mycket nyttigt, men du bör inte ge din hund för mycket apelsin.

Att tänka på när du ger din hund apelsin

En hund bör inte äta för mycket apelsin. Har du en liten hund så är det kanske lagom med en halv frukt, medan en stor hundras kanske kan äta en hel.

Håll alltid uppsikt över din hund, speciellt om det är första gången den provar att äta apelsin (eller något annat nytt).

En del hundar kan reagera olika på vissa livsmedel, precis som vi människor gör.

Du bör skala apelsinen innan du ger den till din hund. Skalet är inte giftigt för hunden, men det är svårt för hundens kropp att smälta skalet. Det finns också en risk att det fastnar i halsen.

Plocka också bort eventuella kärnor innan du ger hunden frukt.

Kan valpar äta apelsin?

Ja, det är oftast ingen fara att ge din hundvalp apelsin. Ge den aldrig för stora mängder och håll uppsikt över din hund om det är första gången den provar något nytt. Hundar kan vara allergiska eller reagera på olika livsmedel precis som människor.

Kan hundar dricka apelsinjuice?

Du bör inte låta din hund dricka apelsinjuice. Apelsinjuice innehåller oftast väldigt mycket socker och det är inte bra för din hund. Ge den hellre färska apelsiner.

Här kan du läsa mer om vad en hund bör eller inte bör äta.

Lämna en kommentar