Kan hundar äta svamp? Champinjoner? Kantareller?

Det är svårt ibland att veta vad som är okej och inte att ge till sin hund.

I det här inlägget ska vi prata mer om huruvida det är farligt för hundar att äta svamp (som till exempel champinjoner eller kantareller).

Kan hundar äta svamp?

Ja, vanlig matsvamp är oftast inte farlig för hundar. Hundar kan äta till exempel kantareller och champinjoner precis som människor.

Däremot kan vissa vilda svampar vara väldigt giftiga för din hund. Så håll koll på din hund om ni går runt i skogen så att den inte äter något olämpligt.

Om det är första gången din hund äter svamp så håll ett öga på den. Vissa hundar kan reagera illa på vissa livsmedel, precis som människor.

Att tänka på när du ger din hund svamp

Ge bara din hund svamp som vi människor kan äta. Kantareller och champinjoner är två vanliga matsvampar som oftast är ofarliga för hundar.

Om du tillagar svampen så se till att du inte steker den i smör eller olja eftersom det inte är bra för hundar.

Även lök och vitlök är giftiga för hundar, så se till att hålla det borta från svampen som du tillagar.

Ge inte heller din hund för mycket svamp. En hund ska främst äta hundfoder.

Om det är stor svamp så dela den i mindre bitar, annars finns risken att din hund sätter i halsen.

Kan valpar äta svamp?

Ja, hundvalpar kan äta några enstaka vanliga matsvampar utan problem. Se till att valpen inte äter svampar i naturen som kan vara giftiga.

Kan hundar äta kantareller?

Ja, hundar kan äta kantareller. Du ska inte steka kantarellerna i smör eller olja, och det får inte användas någon lök eller vitlök eftersom det är farligt för hundar.

Kan hundar äta champinjoner?

Ja, hundar kan äta champinjoner. Du ska inte steka champinjonerna i smör eller olja, och det får inte användas någon lök eller vitlök eftersom det är farligt för hundar.

Här kan du läsa mer om vad en hund bör eller inte bör äta.

Lämna en kommentar