Kan hundar äta rå kyckling?

Det är svårt ibland att veta vad som är okej och inte att ge till sin hund.

I det här inlägget ska vi prata mer om huruvida det är farligt för hundar att äta rå kyckling eller inte.

Kan hundar äta rå kyckling?

Nej. Både människor och hundar ska undvika att äta rå kyckling. Detta är först och främst på grund av risken med salmonellabakterier.

Bakterierna kan göra din hund sjuk.

Även om riskerna är relativt små med svensk kyckling, så är det onödigt att riskera din hunds hälsa. Det finns mycket annat gott som är bättre att ge till hundar.

Ett andra problem med rå kyckling kan vara om hunden får i sig ben som kan fastna i halsen eller ställa till problem i mage och tarmar.

I värsta fall kan benet flisas sönder (till exempel när hunden tuggar på det) och skada din hund allvarligt.

Undvik helt enkelt att ge din hund rå kyckling!

Du ska också undvika att ge din hund råa ägg.

Att tänka på om din hund ätit rå kyckling

Ibland får hundar i sig saker även om vi inte matar hunden med det. Skulle din hund få i sig rå kyckling så behöver du oftast inte oroa dig.

Håll din hund under uppsikt närmaste dagarna efter att den fått i sig kycklingen. Om hunden verkar må dåligt så ta kontakt med en veterinär!

Verkar hunden må som vanligt så behöver du inte göra något.

Vet du däremot också att hunden ätit kyckling med ben så bör du också rådfråga en veterinär. Detta gäller oavsett om kycklingen var rå eller tillagad.

Får hundar äta tillagad kyckling?

Ja, tillagad kyckling är ingen fara för hundar. Undvik salt, kryddor och marinader som kan vara väldigt starkt för din hund. Detta gäller med all mat som du ger till din hund.

Kan hundar få salmonella av kyckling?

Ja, hundar kan bli sjuka av kyckling precis som människor. Se till att köpa svensk kyckling för att undvika salmonellabakterier.

Hur mycket kyckling kan en hund äta?

Hur mycket kyckling du bör ge din hund varierar väldigt mycket beroende på hundras, storlek, hur mycket hunden tränar, med mera. Använd sunt förnuft och ge inte din hund för mycket kyckling. Dela upp kycklingen i mindre bitar om du har en liten hund och undvik alltid att ge hunden kyckling med benen kvar.

Lämna en kommentar